ZeilvlootDZS

Varen door de grachten met je eigen sloep

Geplaatst op

Heerlijk vanaf het water de stad bekijken onder het genot van een glaasje drinken: wie wil het niet? In Nederland zijn verschillende steden waar je doorheen kunt varen met een sloep, zoals de steden Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Ook zijn er routes die je bijvoorbeeld kunt volgen of zoiets als het prinsengrachtenconcert in Amsterdam. Verder is natuurlijk koningsdag een leuke dag om op het water te zijn. Het is dan lekker druk en gezellig op het water.

Een sloep huren met je vrienden

Een mooie sloep is vaak erg duur en vergt veel onderhoud. Zo moet je naast het aanschaffen de sloep schoonhouden en onderhouden, wat vaak erg prijzig is. Bezit je geen sloep, maar wil je toch graag een keer met een sloep door de grachten van Nederland varen, dan is het ook mogelijk een sloep te huren. Deze elektrische sloep kun je makkelijk online reserveren en heeft maar liefst 12 zitplaatsen. Voordeel is dat je voor deze sloep geen vaarbewijs voor nodig hebt en de boot zeer eenvoudig bestuurbaar is.

De leukste grachten in Nederland

Het zal je niet verbazen dat ons land over mooie grachten beschikt. Deze zijn door het hele land te vinden. In Nederland heb je zelfs klein Venetië, namelijk het stadje Giethoorn, die vaak wordt vergeleken met de Italiaanse stad. Naast Giethoorn kun je ook in Amsterdam heerlijk door de wereldberoemde grachten varen. De lengte van de hoofdgrachten telt alleen al 12.5 kilometer en 80 bruggen. Verder is Leiden een leuke stad om doorheen te varen. De grachten zijn hier wat ruimer dan in Amsterdam en zijn een stuk langer, namelijk in totaal 28 kilometer aan grachten en 88 bruggen. Ook Haarlem en Utrecht mogen niet ontbreken in deze lijst. Utrecht is zelfs uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa en Haarlem is een soort Amsterdam zonder de hordes toeristen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Zeilvlootdzs.nl houden we ons bezig met publicaties over zeilen in de brede zin van het woord. Je kunt werkelijk van alles voorbij zien komen als het gaat over de onderwerpen die we behandelen. Lees onze publicaties en doe je voordeel met de tips.

Contactgegevens

Via info @ zeilvlootdzs.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden