ZeilvlootDZS

Sportvissen bij scheepswrakken

Geplaatst op

Sportvissen is in Nederland een populaire hobby; lekker ontspannen langs de waterkant en turen naar je dobber, sportvissen kan heerlijk ontspannen zijn.  Daarnaast moet er natuurlijk ook soms hard gewerkt worden om de bijtende vissen binnen te halen.

Wil je een grotere uitdaging, dan ga je natuurlijk de Noordzee op. Hier vind je vissen van groter formaat, zoals de makreel en de kabeljauw. Het kan lastig zijn om hier de beste vislocaties te vinden, er zijn echter een aantal plekken waar je bijna gegarandeerd vis zult vinden.

Wrakvissen: een grote kans op kabeljauw

De vele scheepswrakken in de Noordzee bieden de optimale bescherming aan de dieren in de zee. Kleine diertjes, zoals garnalen en mosselen, zul je hier regelmatig tegenkomen. Maar juist door al die kleine diertjes die hier te vinden zijn, komen er ook veel grotere vissen naar deze plekken, zoals de kabeljauw.

Je kunt tijdens het wrakvissen een grote hoeveelheid kabeljauw uit het water vissen. De vele vissen in de scheepswrakken maken deze tocht erg populair onder sportvissers.

Op makreel vissen met de viszoeker

In de Noordzee kun je urenlang vissen zonder ook maar een makreel tegen te komen, dit komt doordat de scholen makreel zich regelmatig verplaatsen. Een speciale viszoeker kan je hierbij veel tijd besparen.

Bij Sportvisserij Mercuur organiseren ze dagelijks afvaarten waarbij gebruik wordt gemaakt van deze viszoeker. De kapitein spoort te makreel voor je op en laat het schip er vervolgens boven drijven, zodat je eenvoudig kunt vissen.

Vers gevangen vis bereiden

De vis die je tijdens het scheepswrakvissen uit het water haalt mag je direct aan boord schoonmaken. Zo kun je de vissen eenvoudig mee naar huis nemen, zonder dat thuis met de afval zit. Bak of stoom de vis thuis met enkele verse kruiden en groentes, zodat je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Zelf gevangen smaakt het beste.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Zeilvlootdzs.nl houden we ons bezig met publicaties over zeilen in de brede zin van het woord. Je kunt werkelijk van alles voorbij zien komen als het gaat over de onderwerpen die we behandelen. Lees onze publicaties en doe je voordeel met de tips.

Contactgegevens

Via info @ zeilvlootdzs.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden