Giethoorn wordt onder de toeristen ook wel ‘Het Venetië van Nederland’ genoemd. Of Venetië in het klein. En dat is niet voor niets. In Giethoorn kun je met een bootje heerlijk varen tussen de huizen en natuur. Het dorp bestaat voornamelijk uit voetpaden en is verder met elkaar verbonden door water. Dat levert mooie plaatjes op en een aangename locatie om een stuk te gaan varen. Let op onze tips hoe je hier invulling aan kunt geven in Giethoorn.

Suppen 

Weer een bootje varen? Het is tijd voor iets anders! Wanneer je op zoek bent naar een nieuw avontuur op het water dan zijn er genoeg alternatieven te bedenken. Ga dan suppen. Ook wel peddelsurfen genoemd. Je gaat dan staand op een surfplank en een peddel het water op. De kunst is om je gewicht goed te balanceren en vervolgens met de peddel je weg te maken op het water.

Kajak

Is suppen toch iets te intensief en uitdagend? Een andere manier om met peddels te varen is met een kajak. In plaats van staand zit je dan relaxed en kan je in Giethoorn door de natuur heen peddelen. Een mooie uitdaging en daarnaast ga je redelijk rap en kun je ondertussen van het zicht in Giethoorn genieten. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om met twee personen het water op te gaan met een tweepersoons kajak.

Sloep huren

Wanneer je besluit om te gaan varen met een boot, ga dan in stijl en ga een sloep huren in Giethoorn. De beleving is net wat meer relaxter dan in een gebruikelijke fluisterboot. Met heerlijke zachte kussens en een rond stuur waarmee je rond kan varen. Met de krachtige motor kun je geheel op een eigen gewenst tempo je wegmaken door Giethoorn en omstreken. Verken de grachten en de leukste vaarroutes. Vergeet niet aan te meren bij de leukste terrassen en restaurants voor een heerlijke lunch of maaltijd.

Rondvaart

Zin om een hele dag te genieten en rond te kijken naar het prachtige Giethoorn, maar zelf niet te intensief bezig te zijn? Ga dan voor een urenlange rondvaart. Laat je informeren door de meest ervaren gidsen en zit relaxed achterover en geniet van de natuur en omgeving.